28 september – Orion Event ‘Onderwijsgedrag dat past’

 

Graag nodigen we u uit voor het Orion Onderwijsevent van 2016 @Meervaart Amsterdam. Ook dit jaar hebben we weer een inspirerende woensdagmiddag voor u. Van 12.30-17.00 uur maken we kennis met elkaar, gaan we in gesprek en delen we expertise als het gaat om passend onderwijsgedrag. Iedereen die zich betrokken voelt bij onderwijs is dan ook meer dan welkom. Stuurt u dit bericht dan ook gerust door!

We hebben de volgende drie inspirerende sprekers op ons programma staan:

Mirella van Minderhout – Een inspirerende orthopedagoog met een grote kennis van gedragsproblemen bij kinderen. Ze is onder andere werkzaam bij de CED groep en coacht leerkrachten. Nieuwsgierig? Kijk op www.bureaumind.nl

Kees van Overveld – Bekend bij velen als auteur van het boek  “Groepsplan gedrag” dat gaat over maatwerk in gedrag en sociaal-emotioneel leren. Nieuwsgierig? Kijk op www.keesvanoverveld.nl

Peter Heerschop – Bekend van TV als cabaretier, acteur en televisiemaker, maar met een passie voor het onderwijs. Zijn carrière is hij gestart als leraar lichamelijke opvoeding, later als onderwijskundige en vandaag de dag deelt hij graag zijn positieve en inspirerende kijk op onderwijs met anderen!

Maar er is natuurlijk nog meer!

Onderwijscafé
Breng uw eigen casus in of sluit u aan bij de casus van een ander, bijvoorbeeld over het omgaan met gedragsproblemen of met een moeilijk lerende leerling! In drie kwartier wordt de casus besproken samen met alle aanwezigen. In andere café’s gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen en met een pubquiz!

Onderwijswerkplaats
Geen zin om te praten of te luisteren? Ga dan lekker aan de slag! Praktische invulling van passend onderwijs en kennisdelen door het maken van bijvoorbeeld een pictoboekje.

Markt
Uiteraard is er voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te raken en lekker te struinen over de markt. Maak nader kennis met het expertisecentrum van Orion, de verschillende Orionscholen, maar ook met diverse collegascholen en betrokken instellingen!

Uiteraard sluiten we af met een netwerkborrel waarbij u nog even na kan praten of uw netwerk kan uitbreiden!

Zet u alvast de datum en tijd in uw agenda? Dan hopen we u te zien op het Orion Onderwijsevent!
Aanmelden? Dat kan! Stuur een bericht aan organisatie@orion.nl

Namens Cor de Ruiter en Stichting Orion,

Met vriendelijke groet

Lieke Rigter
Ambassadrice Passend Onderwijs