Afstandsonderwijs bij Orion College Drostenburg

 

Het komt steeds vaker voor dat onze leerlingen voor een langere tijd niet in staat zijn om naar school te komen. Dit komt bijvoorbeeld door angstproblematiek, een operatie die net achter de rug is of doordat een leerling te ziek is om aanwezig te kunnen zijn. Om te voorkomen dat er een leerachterstand ontstaat of de leerling in een sociaal isolement geraakt, bieden wij afstandsonderwijs.

Na een zoektocht zijn we uitgekomen bij de KUBI Telepresence Robot!

Dit is een klein, licht en eenvoudig apparaat waar je een IPad aankoppelt. Via een afgesloten omgeving (Zoom) kan de leerling, vanuit huis of het ziekenhuis, verbinding maken met de KUBI via een Ipad, laptop op zelfs smartphone. De leerling neemt de controle van de robot over (die kan 300 graden draaien) en is dan virtueel aanwezig in de klas! Op deze manier kan de leerling een les volgen, werken aan een gezamenlijke opdracht of bijkletsen met zijn klasgenoten. Het gevolg hiervan is dat leerlingen de draad makkelijker oppakken en dat ze ondanks alles toch in staat zijn om onderwijs te blijven volgen.

André Petter, docent, Orion College Drostenburg.

 

Voor meer informatie: https://www.activegroup.nl/kubi/. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met Orions ICT coördinator Marjolein Duchateau.