Apetrots op ons thuisonderwijs!

 

Soms lukt het leerlingen niet om naar school te komen en onderwijs te volgen. Ze volgen dan onderwijs (deels) thuis. Dat kan via het Expertisecentrum. Ook in 2016-2017 mochten we weer een aantal van onze leerlingen feliciteren met hun diploma!  

Hierbij willen we Maxime feliciteren met het behalen van zijn vmbo-tl diploma op het IJburgcollege!

Deze leerling heeft zijn diploma gehaald met behulp van Onderwijs Thuis van het SWV Amsterdam/Diemen, welke aangevraagd kan worden door de school in het geval dat een leerling chronisch ziek is.

De moeder van deze leerling zegt het volgende:
Maxime heeft zijn diploma gehaald!! Dat was niet gelukt zonder het Onderwijs Thuis, mogelijk gemaakt door de adviseur passend onderwijs zieke leerlingen (APOZ) van Orion en de thuisdocent Klaus.
Radeloos, waren we..Maxime had elke dag zware hoofdpijnen en Migraine en kon daardoor de lessen op school niet meer volgen. Maxime wilde wel leren, maar hoe dan?! Er is niet zo veel belangstelling voor een kind dat ziek is; iedereen op school heeft het druk en je voelt je als ouder in zo’n situatie snel onmachtig en wanhopig. De steun van de APOZ was voor ons van onschatbare waarde, niet alleen de thuisdocent die bij ons kwam, maar het gevoel dat er iemand met je meedenkt en naast je staat. Of huisonderwijs zinvol is? Het heeft de levensloop van Maxime bepaald en ten goede gekeerd. Dank iedereen van Orion en het SWV Amsterdam/Diemen!