Terugblik Orion event 2018

Op woensdag 14 maart 2018 vond het jaarlijkse Orion event plaats in de Meervaart. Ondanks de lerarenstaking, die ook op deze dag plaatsvond, was er een goede opkomst en een prettige sfeer.

Tijdens diverse workshop werden er tips en tools gegeven voor passend onderwijs. Daarnaast waren er een aantal inspirerende gastsprekers. Sjef Drummen, onderwijskunstenaar, zette ons met zijn verhaal aan tot out-of-the box denken en vertelde over zijn onderwijsconcept Agora. Vernieuwend onderwijs waarin het gepersonaliseerd leren is doorgevoerd en de school wordt ingericht als leergemeenschap, zonder vakken, leraren, huiswerk en cijfers. De leerlingen sturen zichzelf aan en zijn eigenaar van hun eigen ontwikkelingsproces (zie ook http://www.niekee.nl).

Claire Boonstra van OperationEducation ging met de deelnemers in gesprek over belangrijke onderwijsvraagstukken.Hoe kunnen we in het onderwijs tegemoet komen aan het streven ieders potentieel optimaal te ontwikkelen en leerlingen mee te geven hoe deze op een waardevolle manier in te zetten: vrediger, gezonder, gelukkiger en duurzamer? Wat betekent dat in de praktijk? (zie ookhttps://operation.education/ )

Het was een inspirerende middag waar, naast de verschillende sprekers en workshops veel ruimte was voor ontmoeting tussen vakgenoten. Volgend jaar staat het Orion Event gepland op woensdag 13 maart, dus save the date!